Sebenarnya Shaklee sudah one step ahead. Bukan bincang pasal organik tak organik dah. Bab badan dapat zat ke tak. Itu bab lama.

Sekarang Shaklee sudah masuk bab Telomeres.

So orang Malaysia, kena cepat catch up. Kita sudah advance. Tahun depan sudah 2020 okay.

Suami : Yang, complicated sangat perkataan Telomeres tu. Kena rendahkan sikit bahasa supaya mudah faham.

Okay, baiklah. Nak bagi mudah, Farah bagi perumpamaan.

 

Telomeres tu penutup hujung DNA kita. Bayangkan tali kasut. Ada plastik putih dihujung tali kan? Haa, macam itulah telomeres. Untuk pegang DNA dari terburai dan rosak.

Nampak tak. Boleh faham ?

Kalau sebut pasal Telomeres, maknanya kita bercakap tentang penuaan dan jangka hayat.

 

Apa yang penting tentang telomere adalah saintis setuju ia sebagai penanda utama kesihatan anda secara keseluruhan.

Antara, 50 dan 70 bilion sel di dalam tubuh kita mati setiap hari. Ini adalah normal sebab ia sebahagian daripada pertumbuhan atau perkembangan kita.

Untuk menggantikan sel yang mati, sel yang sihat membahagikan diri mereka. Walau bagaimanapun, proses ini memendekkan telomeres. Lama kelamaan telomeres terlalu pendek dan akhirnya kromosom terdedah.

 

Bila ini berlaku, DNA mula rosak. Proses penuaan makin cepat. Akibatnya makin cepat wujud penyakit-penyakit termasuk kanser, serabgan jantung, kencing manis ect.

 

Telomeres panjang juga memperihatkan kita lebih awet muda. Kulit lebih cantik. Wajah kurang kedut. Rambut tidak beruban.

Shaklee selari dengan kajian. Always !

Shaklee berkerjasama dengan Nobel Laureate, Elizabeth Blackburn dari University of Califonia, San Francisco yang telah dinobatkan Nobel Prize Winner dalam bidang perubatan.

Beliau orang yang menemui Telomeros dan bagaimana enzim telomares melindungi kromosom.

Kajian Telomeres dijalankan ke atas Pengguna Shaklee Vivix vs Control (populasi yang bukan pengguna Shaklee).

 

 

Kajian TELOMERES STUDY

Orang yang mengambil Vivix mempunyai kadar pengurangan telomere 40% di semua peringkat umur dewasa berbanding kumpulan kawalan.

 

Projek analisis statistik bahawa seorang pengguna Shaklee berusia 80 tahun akan mempunyai panjang telomere sama dengan seorang anak berusia 41 tahun!

Stunning result ! Power betul. Ini bukan boleh direka-reka. Ini real.

Dr Elizabeth Black Burn sudah banyak buat kajian. Nama beliau sangat mahsyur di dunia. Katanya, sepanjang penglibatan dalam dibidang ini, beliau tidak pernah jumpa sample sebaik sample pengamal Shaklee.

 

Bestnya!

Sebab itu adalah sangat penting untuk kita mula melindungi telomeres dari awal sebelum kita sakit. Sebab itu Farah beria-ia amalkan Vivix walaupun belum sakit. Nak badan yang super sihat juga. Nak amalkan suplement. Nak jaga makan dan nak exercise. Kita boleh pilih untuk hidup yang sihat.

 

Pembelian 2 BOTOL VIVIX :

❤️ Harga DISKAUN Dari RM950 hanya RM684

❤️ Automatik yuran keahlian PERCUMA

❤️ Penghantaran PERCUMA

❤️ Cash Bonus RM32.40

Hubungi FARAH WAHIDA | 0192682710

Mula pelihara Telomeres SEKARANG